Osteopati bygger på naturvitenskapelige fag, som anatomi, nevrologi, fysiologi, og biomekanikk.
Faget osteopati er et etablert undersøkelses- og behandlingssystem for hele kroppen når det foreligger biomekaniske og funksjonelle problemer.

Osteopati er en manuell behandlings form som er oppdatert på dagens viten og forskning på området som har med behandling på menneskekroppen å gjøre.

Metodene som blir benyttet er manuelle teknikker, dvs osteopaten bruker hendene til behandling. Osteopaten har et stort repertoar av forskjellige metoder/teknikker. Det blir behandlet ut fra en helhetlig tankegang (holistisk). Et behandlingskonsept som ivaretar hele mennesket. En trygg og sikker ivaretakelse av din helse.

Linker:
Norsk Osteopat Forbund: www.osteopati.org
Norges helsehøyskole-osteopati: www.kristiania.no
Forskning fra JointMed: http://testjointmed.weebly.com/

Osteopatien ble utviklet på midten av 1870-tallet i USA av ingeniøren, legen og kirurgen Dr. Andrew Taylor Still. Da han mistet tre medlemmer i sin nære familie i epidemisk hjernehinnebetennelse, vendte han sine tanker mot problemene ved helse og sykdom og utviklet en enkel teori.

Dr. Stills behandlingsmetode gikk ut på å undersøke pasienten for å finne tegn på forandringer i menneskets struktur og funksjon (mekanikk), og han utformet en lang rekke manuelle teknikker for å løse problemene.
Osteopatien er anerkjent som den første til å sette manuelle behandlingsteknikker inn i et lærbart system (Billington, 1988, Lewit, 1997).

Still ble anerkjent som lege og offentliggjorde sin osteopatiske teori i 1874. I 1892 grunnla han den første osteopati skolen, «American School of Osteopathy» som i dag heter «Kirksville College of Osteopathic Medicine».

Skotten John Martin Littlejohn var en av de første studentene ved «American School of Osteopathy». Littlejohn hadde tatt eksamen i jus, teologi og kunstfag ved Glasgow universitet (Skottland) og hadde studert fysiologi i tre år i Glasgow. Little John vendte tilbake til England i 1913 og startet «British School of Osteopathy» i 1917.

Fra England har osteopatien spredt seg utover i Europa og kom til Norge tidlig på 1990-tallet.

Ringerike Osteopati klinikk oppsøkes for:

Bandasje

 • Alt som har med smerter og plager i muskel og skjelett systemet.
 • Isijas, lumbago og prolaps problemer.
 • Enkelte plager i fordøyelsessystemet kan også påvirkes med behandling.
 • Forskjellige typer hodepine (migrener, spenningshodepiner), ømhet, stivhet i nakke og rygg med utstrålende smerter i skuldre, armer og ben er daglige tilfeller som behandles.
 • Idretts relaterte skader/problemer i fot, kne, hofte, bekken, korsrygg, rygg, nakke, skuldre og armer.
 • Vi oppsøkes av alt fra små spedbarn (kiss/kidd, torticollis, kolikk/vondt i mage) til godt voksne i pensjonsalder. Idrettsfolk, mosjonister og den vanlige mann/kvinne.

Ved første konsultasjon vil det bli gjort en grundig utspørring om problemet for å kunne komme så nær opp til hovedproblStetoskopemet som mulig. Basert på utspørringen vil det bli foretatt en grundig undersøkelse bestående av vanlig standard ortopediske, medisinske og osteopatiske tester for
å finne ut om dine problemer er relevant for osteopatisk behandling eller om du bør henvises videre til legen din.

Når vi er sikre på hva og hvor hovedproblemet ligger, starter behandlingen.

Behandlingen korrigerer skjevheter tilknyttet skjelett strukturen. Reduksjon av spenninger i muskler og bindevevsnettverket er sentralt i behandlingen for å stimulere og støtte opp under kroppens nervesystem, sirkulasjon og funksjoner.

Hver enkelt behandling blir tilpasset individuelt med utgangspunkt i de undersøkelsesfunn som foreligger.

Særtrekk ved osteopatien ligger i måten pasienten undersøkes og behandles på. Osteopatisk diagnose og behandling er en Ryggtrygg, skånsom og nyttig behandlingsform for mange pasienter med smerter og lidelser fra muskelskjelettsystemet.

 • Behandling utføres lokalt i muskelskjelettapparatet og i andre systemers relasjoner til symptomene (nervesystemet, bindevevsnettverket og sirkulasjonssystemet).
 • Behandlingen er skånsom.
 • Ny undersøkelse med tilpasninger og justeringer av behandlingsteknikker hver gang det behandles.
 • Behandlingen utføres med hendene, uten hjelpemidler.
 • Bredt repertoar med gode tilpasningsmuligheter av teknikker.
 • Kun én pasient av gangen.
 • Svært kompetente behandlere, med en solid utdannelse.