De fleste muskel – og skjelettlidelser skyldes at muskelkjeder har trukket seg sammen, eller arbeider sammen på en måte som skaper smerte. Årsakene til dette kan være fysisk (anstrengelse, slag, fall, vridning el.l), eller på grunn av en traumatisk opplevelse. Pasienten vurderes i sin helhet for at terapeuten skal finne ubalanser i kroppen.

Behandlingen består i å behandle muskelfester og nervepunkter for å løse opp i den sammentrekningen som forårsaker smerten og ikke nødvendigvis de smertefulle musklene. På grunn av at musklene arbeider sammen i lange muskelkjeder, kan ofte behandlingen foregå “langt fra” smerteområdet. Eller i muskler som har motsatt effekt (strekk vs bøy). Effekten av behandlingen oppleves ofte momentant.

Myoreflexterapi har vist seg å være effektiv for en rekke kroppslige plager som for eksempel:
Hode og Nakkesmerter, Migrene, Svimmelhet, Ansikts-og kjevesmerter, Ryggproblemer, Prolaps, Kne og hoftesmerter, Akilles problem, Leddsmerter, Skulder- og armsmerter.

Muskelterapi/Massasje
Ulike former for massasjeteknikker løser opp spenninger i muskulaturen. Spenningene kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller overanstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne, og angst. Slike Muskelspenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i f.eks. hode, nakke, skuldre og armer, rygg, hofter, knær og ankler.

Tlf.:+47 91 87 22 12
E-post: bente@osteopatene.no